Zelf een evenement organiseren, of toch een interim eventmanager?

Een evenement kan een belangrijke bijdrage leveren aan je bedrijf. Je kunt een evenement zelf regelen of het door een interim eventmanager laten regelen. Maar wat is een interim eventmanager precies en wat zijn de voordelen van een interim eventmanager?

Zelf je evenement organiseren

Als je ervoor kiest om volledig op eigen houtje aan de slag te gaan met een evenement, wees er dan van bewust dat er meer bij komt kijken dan dat je in eerste instantie denkt! Het voorbereiden is natuurlijk veel werk, maar daarnaast kan je er ook op rekenen dat je de dag van het evenement overstroomt van de drukte en de vragen.

Er zijn twee slimme manieren om het jezelf makkelijker te maken!

Advies bij het (zelf) organiseren van een evenement

Een eventmanager of evenementenbureau kan je adviseren bij het vinden van een inspirerende locatie of een passende cateraar. Daarbij kan een eventmanager je ook adviseren over de styling of aankleding van het evenement en helpen bij het adviseren en boeken van een spreker, artiest of ander soort entertainment. Bij het zelf organiseren van een evenement kan dit advies van groot belang zijn, maar uiteindelijk moet je nog steeds zelf aan de slag op het evenement zelf om er een succes van te maken.

Dat kan ook anders! Namelijk door middel van:

Een interim eventmanager

Het organiseren van een evenement moet goed gebeuren, kost veel tijd en de alles moet tot de puntjes kloppen. Om hiervoor te zorgen kan je ervoor kiezen om een interim eventmanager aan te stellen. Dit is bijvoorbeeld handig als je zelf geen capaciteit hebt om het evenement intern te organiseren, of als je het organisatieproces zo professioneel mogelijk wilt aanpakken. De interim eventmanager neemt jouw zorgen uit handen en zorgt ervoor dat jij alleen maar hoeft te genieten van de vele voordelen die een evenement met zich meebrengt.

Meer lezen over een interim eventmanager en de voordelen ervan? Lees dan hier verder.

Zorg ervoor dat ook jouw evenement tot in de puntjes klopt. Wil je hiervoor contact met een (interim) eventmanager? Dat kan! Wij helpen je graag bij het organiseren van jouw evenement, van concept tot uitvoering. Neem daarvoor even contact met ons op.

Voor wie organiseer jij jouw evenement?
Doe maar een leuk feestje
Meer beleving toevoegen aan online events
11 Redenen om een eventmanager in te schakelen
Een evenement als marketinginstrument!