ZAKELIJKE WORKSHOP MET LEGO?

LEGO, bijna iedereen kent de gekleurde blokjes, en menigeen heeft er vroeger zelf mee gespeeld. Heb je vroeger ooit gedacht dat je hier als volwassene opnieuw mee zou ‘spelen’? LEGO SERIOUS PLAY is een krachtige methode die bedrijven en organisaties helpt bij vraagstukken op het gebied van (verander)management, strategie, reorganisatie, communicatie, samenwerking en innovatie. 

De kracht van LEGO SERIOUS PLAY is dat iedereen met behulp van de LEGO-steentjes in staat is om zijn kennis en mening in te brengen in een overleg. Het is niet alleen een speelse, maar ook een bewezen en zeer effectieve methode!

LEGO SERIOUS PLAY is ontwikkeld door LEGO in samenwerking met de IMD Business School in Lausanne. Het is gebaseerd op recente kennis over systeemdenken, neurowetenschap, strategie en game-ontwikkeling. In eerste instantie werd de method alleen intern gebruikt om vraagstukken met betrekking tot visie en strategie uit te werken. In 2010 heeft LEGO besloten de methode ook voor anderen beschikbaar te maken.

Elke workshop gefaciliteerd met LEGO SERIOUS PLAY bestaat uit meerdere fasen (uitdagen, bouwen, delen, reflecteren). Nadat de facilitator een uitdaging heeft neergelegd, gaan de deelnemers aan de slag. Lastige onderwerpen worden met behulp van LEGO SERIOUS PLAY vastgelegd in tastbare modellen en metaforen. De ideeën en creativiteit worden hierbij optimaal benut. Middels storytelling vertellen ze hun verhaal aan de andere deelnemers. De facilitator en de andere deelnemers stellen hierbij vragen, delen nieuwe inzichten en benoemen onderlinge verbanden. Elke deelnemer is op deze manier 100% betrokken bij het proces.

Een LEGO SERIOUS PLAY workshop kan op iedere gewenste locatie gefaciliteerd worden. Dit kan dus bij jullie zelf op kantoor, maar ook bijvoorbeeld op een externe locatie als onderdeel van een vergadersessie.

0eb18c67b7938209d19f9726cf2627d957384ff55a4d46d245d43016de0125e8

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw evenement? Neem voor meer informatie of advies contact met ons op.

Website door BlueBird Media