Een evenement als marketinginstrument!

Een evenement voor je klanten is niet alleen maar leuk en gezellig. Het brengt veel meer voordelen met zich mee. Jouw evenement kan namelijk dienen als marketinginstrument, maar op welke manieren dan?

Je leert je (potentiële) klanten beter kennen

Laat je een evenement door een professional plannen, dan heb je zeker genoeg tijd om met je (potentiële) klanten te praten. Je kunt iedereen persoonlijke aandacht geven. Hierdoor kom je geïnteresseerd over en versterk je de relatie met jouw klanten. Je komt erachter wat er echt leeft bij je klanten en deze kennis kan je ook weer gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Niet alleen jij leert je klanten beter kennen, maar je kan ook je medewerkers in contact brengen met al je klanten. Een groot voordeel hiervan is dat de klanten ook weten met wie zij zakendoen. Je werknemers zijn natuurlijk onderdeel van je bedrijf en wat je wilt uitstralen.

Samenwerken

Je leert tijdens een evenement niet alleen je potentiële klanten beter kennen, maar je kunt ook hulp krijgen van je klanten. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen met bepaalde opdrachten of de invulling daarvan. Samenwerking is de kern van goede zaken doen. Leer van elkaar en help elkaar, hierdoor voelen de klanten zich betrokken en krijgen zij het idee dat zij er ook echt toe doen.

Toevoeging of gedeeltelijke vervanging van traditionele marketinginstrumenten

Een evenement gebruiken als marketinginstrument is relatief nieuw en zorgt voor een goede toevoeging of gedeeltelijke vervanging van de traditionele marketinginstrumenten. Waar sommige manieren van marketing zorgen voor een oppervlakkig contact met je klanten, zorgt een evenement voor een echte persoonlijke kennismaking. Dit zorgt weer voor vertrouwen en waardering bij de klanten en voor meer kennis bij jezelf.

Het kost veel tijd, maar levert ook veel op

Hoewel een evenement organiseren veel tijd kost, levert het nog veel meer op. Een evenement als marketingtool zorgt vaak voor een (veel) hogere opbrengst, zowel in geld als in kennis en contacten, dan traditionele marketingtools. Een evenement is dus niet alleen gunstig voor de financiën, maar zoals eerdergenoemd ook voor het contact met je klanten.

Wij helpen je graag bij het organiseren van een evenement dat dient als marketinginstrument. In de gedachte van On Top Events, namelijk van concept tot uitvoering. Neem daarvoor even contact met ons op!

Voor wie organiseer jij jouw evenement?
Doe maar een leuk feestje
Zelf een evenement organiseren, of toch een interim eventmanager?
Meer beleving toevoegen aan online events
11 Redenen om een eventmanager in te schakelen